Poradna Hi-Fi systémy


Autor: | Vloženo: 27.07.2012 000 12:00 | Témata: Poradna Hi-Fi systémy

Jaké levné repro 2.0 si vybrat

Dobrý den. chtěl bych poradit od vás s jedním problemém, mám vybraný 3 reprosoustavy. Ale na internetu o nich nijak moc není...a když tak nic extra co by něco s určitostí řeklo ano brát nebo ne nebrat. Jsem student proto zatím nemůžu být ve sferách Jamo,Onkyo,Yamaha apod. Tady jsou tři odkazy. Slyšeli jste někdy o těchto repro nebo dokonce je slyšeli hrat? Každa rada bude dobrá děkuji.
http://aukro.cz...
http://www.elimal.cz...
http://www.elimal.cz...

  • Velda

    Velda

    27. července 2012

    Ahoj. Vyprdni se na to aukro – kupoval by jsi si zajíce v pytli.

    Dále mám takovou otázku... Na co potřebuješ tak výkonné reproduktory? Stavíš snad nějakou diskotéku nebo co? Místnost dokáže v pohodně ozvučit (tím myslím za-řvat) 2W reproduktor a obyčejný rodinný dům 35W reproduktor. Vážně nechápu, na co by ti mohlo být těch 800 W. (Opravdu mě zajímá, co chceš ozvučovat.)

    Ty Bengy nicméně vypadají celkem zajímavě. V dobrém i záporném slova smyslu.

    Ty 960W píšou, že jsou 4pásmové, což je blbost^3. Neboť 4 pásma? Hmm, no jasně (V této cenové kategorii?!?). 4 pásma v těchto levných reproduktorech? No pokud tam teda jsou, tak to musí být hrůza. No a nakonec, dole u vypsaných měničů jde jasně vidět, že jsou jen 3 pásma, tak jaképak 4?
    Dále mi tam nesedí počet měničů... Nejspíše to má být jako na každém reproduktoru tolik. Ale já vidím jen dva

    Radši bych bral ty druhé. Už i kvůli té vyšce, neboť basový reproduktor by neměl nikdy tak vzdáleně jedním roměrem převyšovat ostatní, hlavně ne šířkou.

    Ale u obou reproduktorů je značně vidět, že se jich chce ten eshop konečně zbavit. Otázka je, jeslti je to trvalý stav, nebo jenom u těch konečných. Ale určitě to enbude tak super, jak se tam píše a vyzdvihuje.

    S tvojím rozpočtem bych se mrkl třeba na reprosoustavu Logitech Z323 (2.1) https://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz... .
    nebo Gembird WCS-220 (Ty jsou celkem dobře hodnocené i německými časopisy.).

    S pozdravem, Velda.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tomáš

      27. července 2012 - Tomáš

      no mám doma soustavu xoro hss 512. K ní mám přidané starší repro od Phillipsu 30W. + 80w MIVOC subwoofer. A reprobedny chci vyměnit ( ty slabší 30 a 25 w) Za jedny z výše uvedených repro. Četl jsem o těch z aukra (VK-885a), že po upravě(nové výhybky a tlumení v bedně) Takže se vlezu do 4000kč s 180w sinus...výkon music nebo p.m.p.o což píšeš jako 960 a 800w nic neřekne..maj sinus výkon 180 a já mám doma k nim dostatečný receiver se 120w na kanál. Takže chci k němu něco pořádnýho...ty 30w bych na tom uvařil. Ale ještě kolem a kolem když se s vyspravením předešlych tří repro vlezu do 3-4tis, tak jsem ještě uvažoval o Quadral Quintas 404 black za 4500kč. Které mají docela slušné recenze. Takže ted je mi jasný, že mi napíšete at si určitě pořídím ty quadraly:D Nebo ještě nějaký nápad? Určitě nemám zájem o aktivní sestavu...tu mam přes xora, ale já to chci k receiveru, ktery má 3x120w+2x60 při 8 Ohm.


    • Velda

      27. července 2012 - Velda

      No předpokládám, že by jsi spíše uvařil ten receiver. Já jsem měl pocit, že se chceš vlézt nějak do 1500,–, jestli se ale chceš vlézt do 4 tisíc, tak máš velmi slušný výběr na to, že jdeš po 2 reproduktorech. Mimochodem vlastně v této cenové kategorii můžeš vybírat i podle značky, neboť tady už najdeš takové, kde nemusíš studovat specifikace a recenze za účelem zjištění, zda hrají dobře a zda jsou kvalitní. Viz. třeba ty Quadral Quintas...

      Jáj, já koukal na nadpis a tam nějakých 960 W (A já si říkal, co to musí být za k*rvu...) – víceménně bych tě od toho tedy odradil ještě víc, protože prostě když něco potřebuješ prodat, tak to prostě prodat musíš... :-)

      Btw. jak si měl řešené ty reproduktory Philipsu? Vždyť ty mají taky 30 W, tak si měl na receiveru omezenou hlasitost, nebo co? A výkonově ti nestačily, já že jen když máš menší ulici, tak ti na slušný randál stačí už pohodlně 2 x 30 W a radost mají všichni z ulice. :-)


    • Tomáš

      28. července 2012 - Tomáš

      No ony jsou hlavně slevněný zduvodu poškození vzhledu...což je videět na fotkach jako obitý roh atd. Což mě jako studentovi nevadí...a pár let s tím vydržím, kdybych se neohaněl kvuli penězům tak se vrhnu na onkyo, yamaha a pod.
      Každopadně ty 30w maji 6ohm a ja potřebuji 8...za druhe jak si psal..mám to na minimálni hlasitost nebot bych si mohl spalit jak repro tak receiver, ktery nema dostatečný odpor. Tak proto uvažuji o těch 3 soustavách ktere na randal stačí a kvalitu zvuku extremně budu řešit až v budoucnu. Teď chci využít receiver. A ono do 4 tís zase tak extremě vyběr není...bud to ty quadraly nebo pak myslim nějaký jamo a pak ruzny opět pochybný a slabší ktere bych se 120w spálil. Ale psal jsem jedné osobě, která si pořídila ty VK885a do které vložil nové vyhybky tlumeni a nějaky menší upravy a že se pak daji poslouchat velice dobře. Tak počkám co vše udělal a na kolik ho to vyšlo:)


    • Tomáš

      28. července 2012 - Tomáš

      tak jsem ještě narazil na repro 2.0 HECO VICTA 700. Neslyšeli jste je někdo hrát?


    • Velda

      28. července 2012 - Velda

      S kvadrálama si dopřeješ luxus, zvlášť pokud máš ten AV přijímač kvalitní. :-)


    • Velda

      28. července 2012 - Velda

      Zeptej se na různých HiFi fórech, tady moc überhifistů nenajdeš.


    • Tomáš

      28. července 2012 - Tomáš

      http://www.youtube.com...
      http://www.youtube.com...
      Tak jsem našel tyhle dvě videa...jasně neda se přesně určit skrz kvalitu nahravani atd. Ale asi jsem rozhodnut pro Heco Victa 700 cena 3100kč je si myslím super cena podle rruzných recenzi na forech vypadají superně. Dodoma mam dva aktiv subwoofery xoro hss 512+mivoc 690 každy po 80w RMS. Takže dohromady budou hrát určitě krasně. Takže díky všem za rady a tipy...:)


    • Tomáš

      28. července 2012 - Tomáš

      takže jsem zjistil že cena 3099 je za jeden kus, čehož jsem si nevšiml. Tím pádem se rozhodnu bud pro Vk885A s postupnými upravami (vyhybky atd) nebo Beng tri pasmo http://www.elimal.cz... také s postupnými upravami podle financi. Co jsem tak ružně četl o quadralech tak je to 50/50 hodnocený...takže si myslím že po upravach se dostanu pod cenu quadralu ale na poslech to bude pro mé mládežnicke potřeby dostačující.


    • Tomáš

      28. července 2012 - Tomáš

      http://www.netwizard.hu...

      tady jsem našel borce co si je koupil a vylepšil což popisuje pod videem...právě vyhybky nějaky šroubky a basreflex...i přes ne zrovna super kvalitu videa hrajou docela slušně za ty penize. co myslíte?


    • Velda

      28. července 2012 - Velda

      Tak posuzovat kvalitu toho, jak hrajou přes video nahrané nejspíš nějakým mobilem s jedním, a to obvykle ne moc kvalitním (Je dělaný hlavně na frekvence hlasu.) mikrofonem a pak následně psolouchat na úplně jiné sestavě. :-) No jediné, co se dá z toho usoudit, tak buď hrají, chrčí nebo nehrají vůbec. Tyto hrají, ale hrají i Geniusy za 1000,–. :-)

      Tak nebudu psat, co myslím, protože prostě není co, resp. podle čeho hodnotit. :-)


    • Tomáš

      28. července 2012 - Tomáš

      přesně tak podle videa se hodnotit extremně neda...:) každopadne jsem našl toho borce co je má a předělané doma..a psal že za ty prachy hrají bezvadně...samozřejmě po nějake te upravě...:) co jsem tak ruzně četl po polskych strankacht tak Voice Kraft bere ve velkem repro druhe jakosti takže ne esteticky vydařene ale plně funkční od dexon...tekže nějaka kvalita tam bude..a jak říkam po upravach což je vnitřní vystlaní + výhybky + nové kolíky s bi-wiring se je dá hodně dobře posunout o par tříd nad šílený geniusy...:) Ktere jsem strčil do kapsy soustavou za 3500 od xora..:)


    • Velda

      28. července 2012 - Velda

      Tak dobře, nechci tedy jít do Quadrálů, protože už stojí moc, i když mají už osvědčený zvuk a sjou 100%... :-)

      Takže v tomto případě bych volil ty nižší/tlustší Bengy (Nejsou tuctové, jak ty druhé.) a možná budou hrát dobře a bude to tak, že se jich orpavdu jen chtěli zbavit, že už byli trochu otlučené a jeslti ne, tak si je můžeš zkusit upravit taky... :-)

      Teda, tak bych to udělal já, ale je to víceménně na tobě. :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.